RockTALK ARRANGEMENTER

ROCKTALK_2012.html
 

ROCKTALK med BUICKEN

Lars Saabye Christensen, Knut Reiersrud Stian Carstensen

Mandag 30. mai 2011 kl. 20 på John Dee

Vert Tom Stalsberg

Fotocollage: Lars Eivind Bones

Noen som lurer på hvor det ble av alle gutta? Her er i hvert fall noen av dem: Gå ikke glipp av dette sjeldne møtet med Lars Saabye Christensen og Knut Reiersrud, levende legender i blå ord og strenger. Stian Carstensen (Farmers Market) vil medvirke med munnhell, trekkspill, steelgitar, fløyte mm.

Gutta i Buicken vil reflektere over poesi og musikk, røtter og inspirasjonskilder, instrumenter og blues, Buick og Amerika. Underveis trår artistene til med livspoesi og såre toner. Og ja, Lars vil framføre ”Gutta” for oss!

ROCKTALK med PAAL FLAATA

Tirsdag 7. juni 2011 kl. 20 på John Dee

Vert Tom Skjeklesæther

Paal Flaata er viden kjent for sine storslagne vokalprestasjoner. Gjennom ti år frontet han bandet Midnight Choir, som resulterte i fem studioalbum, Spellemannspris og europeisk gjennombrudd. Som soloartist har han utgitt ytterligere fire album. I sommer er stemmen som får selv menn til å gråte, aktuell med nok et album. Denne gangen med gruppa The Humble Servants, et samarbeidsprosjekt med De Lillos-bassist Lars Fredrik Beckstrøm. Den rykende ferske singelen Let’s Drive slippes i disse dager. Når Paal Flaata (vokal, gitar) gjester RockTalk har han med seg sin faste medmusikere Gøran Grini (piano, munnspill) og Lise Voldsdal (fiolin).


I tillegg til live portrettintervju vil vi få høre låter fra Paals solokarriere og fra Midnight Choir, samt noen overraskelser. Dette blir en aften for rødvin, stearinlys og dyp tristesse med glimt i øyet.

Onsdag 29. juni 2011: BOB DYLAN-ROCKTALK
med Jan Erik Vold, Kåre Virud Band & special guest Izzy Young (US)

 

En helaften med levende legender: Verdens definitive rockepoet gjennom 50 år, Bob Dylan, fylte 70 år i våres. Den 30. juni gjester han Oslo Spektrum. Dagen før konserten, onsdag 29. juni, feirer vi anledningene med en Bob Dylan-spesial RockTalk på John Dee med Norges definitive Dylan-tolkere: Jan Erik Vold og Kåre Virud, grunnfjell i henholdsvis norsk modernistisk poesi og blues.

 

Jan Erik Volds lange og varme forhold til rockepoeten er vel kjent. Det er gått 34 år siden Volds Dylan-oversettelser av hele 70 sanger, Damer i regn (1977), kom ut i Norge. Boka som uten tvil byr på det ypperste av norske Dylan-tolkninger var i mange år utsolgt, bortlånt, rundstjålet og forsvunnet. Inntil Damm relanserte den i 2005. Tidlig på 80-tallet hooka Vold opp med Notodden-musikeren Kåre Virud, og dermed var magien i tidenes dristigste og morsomste poesi/rock-prosjekt unnfanget: Den snakkesyngende Vold akkompagnert av Kåre Viruds blues, nostalgi, rufs, vemod og sødme.

 

Fra Kåre Virud startet sin musikalske karriere i 1966, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae, folk og vise. Forankringene til Muddy Waters, Bob Dylan og Tom Waits ligger klart i dagen, men rokker ikke ved Viruds originalitet som formidlende kunstner. Virud synger som han spiller gitar, i knappe og raspende strofer. I 1981 gav Vold og Virud ut LP-en Stein Regn, et ikke ueffent samlerobjekt i dag. Albumet ble remastret og utgitt på på cd i 2009 (Pan Records)

Vi vil også få møte Izzy Young, legenden som tidlig på 1960-tallet stilte bok- og platesjappa si The Folklore Center i Greenwich Village (NYC) til rådighet for en pur ung og søkende Bob Dylan. Izzy var Dylans første konsertarrangør og arrangerte bl.a. Dylans første konsert i Carnegie Chapter Hall i 1961. Dylan har skrevet en egen låt om butikken: ”Talkin’ Folklore Center”, han nevner også sjappa i liveversjonen av ”Talkin’ New York” på albumet Live in New York City, 1961. Izzy er brukt som kilde i en rekke Dylan-biografier og ikke minst i Martin Scorseses No Direction Home, hvor han dukker opp flere steder i filmen. Han er i dag bosatt i Stockholm og drifter her fortsatt det samme bok- og platesjappe-konseptet (The Folklore Center). Izzy er i dag en moden mann på 83 år og kan skilte med uforskammet god form og vigør.

Og Bob Dylan holder stadig kontakt med ham, det hender han oppsøker Izzy når han spiller i Stockholm. Izzy på sin side har til en hver tid direkte linje til The Dylan Office, som han sier. Med sine mange inside historier (både på godt og vondt) om Bob Dylan og det spesielle musikermiljøet i New York tidlig på 60-tallet, representerer han ikke mindre enn levende rockehistorie. Morsom å høre på er han også. Izzy vil gjerne også besvare spørsmål fra salen. Så kom forberedt!


Etter RockTalk-en fremfører Vold og Virud sitt legendariske norske Dylan-repertoar med full backline (Espen Fjelle på orgel/piano, Baard Slagsvold på bass/vokal og Tore Wildhauer på trommer). Etter konserten fortsetter aftenen med en lang Dylan jamsession, hvor også selveste Arild Rønsen vil delta med bandet Rolling Thunder.


Sted: John Dee, 18 år, leg. Dørene åpner kl. 20.00. Forhåndssalg: Rockefeller.no, Narvesen, 7-Eleven, Billettservice. Kr. 200 (+ 25 avg.).